Rörstöd och fjäderhängare

Lisega SE – allt inom rörupphängning

Via vårt dotterbolag Östbo Industry Sweden, hittar du rörstöd och andra produkter kring rörupphängning från Lisega SE; världsledare på att konstruera och tillverka rörupphängningar till kraft- och värmeverk, processindustri och andra områden där ledningar tenderar att ändra läge. Det omfattande sortimentet består av konstant- och fjäderhängare, rörklammer och alla tillbehör för en komplett statisk upphängning, samt hydrauliska stötdämpare, fasta stag och tillhörande klammer för dynamiska belastningar.

Om du undrar något om våra rörstöd är det bara att kontakta Östbo.

Fjäderhängare – Konstantfjäderhängare

Vi har ett omfattande utbud av fjäderhängare och fjäderstöd. Dessa används i rörsystem där anslutningar och infästningar måste skyddas från för stora lastpåkänningar. I system med rörelser till följd av termisk expansion är de ett måste. Vid stora rörelser eller extra känsliga installationer kan man använda sig av konstanthängare. Dessa avlastar med samma konstanta kraft, oavsett läge.

Dynamiska rörstöd

Som skydd mot oväntade rörelser i rörsystemet erbjuder vi ett antal olika hydrauliska stötdämpare i korrosionsbeständiga material. Med en livslängd på 60 år och beredskap för att stå emot krafter på upp till 5000 kN klarar de det mesta. Vi har även fasta stag som klarar såväl drag- som trycklast. Dessa kan enkelt användas för att ”styva upp” ett rör där det är svårt att sätta en vanlig rörsko eller rörklamma.

Klammor och rörstöd

Rörklammor och rörstöd måste vara robusta nog att klara såväl rörets som mediets vikt och samtidigt klara av andra krafter som kan uppstå i röret. De måste tåla media- / omgivningstemperatur och även stå emot påverkan från omgivande miljö.
Vi har ett brett sortiment från Lisega SE, anpassade för rör med en diameter upp till 1200 mm. Men fler saker än bara diametern spelar förstås in, exempelvis:

  • Om röret är isolerat.
  • Hur tjock isoleringen i så fall är.
  • Om röret sitter vertikalt eller horisontellt.
  • Vilken temperatur och vikt det aktuella rörstödet måste tåla.

Hitta rätt rörstöd

Det finns mycket att välja på och mycket att tänka på när du ska få tag på rätt stöd eller upphängning til ditt rörsystem. Men vi kan hjälpa dig att hitta rätt. Det är bara att höra av sig till oss så får vi till en lösning för just dig.