Nyheter

Automation | 26 januari 2024

2024-01-26: AMF Advanced Micro Fluidics – tekniska fördelar inom micro fluidics

 

OEM RVM Microfluidic Electric Rotary Valve

Noll dödvolym (dead volume) i AMF’s ventiler och pumpar:

Inom området för mikrofluidteknik är precision inte bara ett krav – det är hörnstenen för innovation och effektivitet. Kärnan i denna precision ligger en kritisk faktor: dödvolym. AMF står stolt i framkanten av denna tekniska gräns, efter att ha uppnått den anmärkningsvärda bedriften noll dödvolym i sina produkter. Denna prestation öppnar möjligheten att använda vätskehanteringsmoduler (roterande ventiler, sprutpumpar) över olika applikationer där tråkiga och komplexa alternativ som grenrör eller mycket komplexa chipdesigner krävdes. Istället för att göra det i chipet: gör det i en ventil.

Definition dödvolym
Dödvolym hänvisar till den återstående volymen av vätska som förblir fångad i ett mikrofluidiskt system efter en fluidisk operation. Det är ett mått på ineffektivitet, vilket ofta leder till felaktiga resultat och slöseri med dyra reagenser. I mikrofluidiska enheter, särskilt de som används i känslig biomedicinsk forskning och läkemedelsutveckling, är minimering av dödvolymen avgörande för att uppnå högprecisionsresultat.

Problemen med död volym
Förekomsten av död volym i mikrofluidiska enheter kan ha långtgående konsekvenser. Till exempel, vid läkemedelsutveckling, kan det leda till felaktig dosering, vilket påverkar läkemedlets effektivitet. Vid miljötester kan till och med en liten mängd kvarvarande kemikalier påverka resultaten, vilket leder till felaktig dataanalys. Dessa exempel understryker nödvändigheten av att eliminera död volym för korrekta och tillförlitliga resultat.

The Power of Zero
Genom att uppnå noll dödvolym säkerställer AMFs produkter oöverträffad noggrannhet vid vätskehantering. Denna precision leder till betydande kostnadsbesparingar genom att minimera reagensspill och öka tillförlitligheten av experiment och tester.

Vår resa till noll dödvolym bygger på innovativ teknik och precisionstillverkning. Vi använder toppmoderna bearbetningstekniker som säkerställer sömlösa vätskebanor, vilket eliminerar hörn där vätskor potentiellt kan fångas. Vår noggranna inställning till design och tillverkning återspeglar vårt engagemang för kvalitet och excellens.

Rigorösa tester av våra ventiler
Varje ventil som tillverkas på AMF genomgår stränga tester för att säkerställa att det inte finns någon dödvolym. Vår kvalitetssäkringsprocess innefattar avancerade testmetoder som simulerar verkliga förhållanden, vilket säkerställer att våra produkter uppfyller de högsta standarderna för prestanda och tillförlitlighet.

AMFs uppnående av noll dödvolym är inte bara ett bevis på vår tekniska expertis utan också ett åtagande att utveckla området för mikrofluidik. När vi fortsätter att förnya och tänja på gränserna, inbjuder vi dig att följa med oss på denna resa av precision och excellens.  Titta på våra produkter: RVM, SPM, LSPone och mikrofluidikventiler.

Om du har specifika behov, tveka inte att kontakta oss direkt. Vi är dedikerade till att tillhandahålla skräddarsydda lösningar som utnyttjar kraften med noll dödvolym för dina unika applikationer.

Se fler nyheter