RKC temperatursensorer Serie ST-50 är en storsäljare där man vill ha en enkel och exakt temperaturavläsning utan komplicerade installationsanvisningar, plug and play!

RKC Serie ST-50 passar utmärkt i applikationer där man vill mäta temperaturer direkt på små ytor. Med en sensortjocklek på 0,18-0,34 mm kan man enkelt hitta en liten yta att fästa temperatursensorn på direkt där man vill kontrollera temperaturen. Sensorn kan fås med en självhäftande tejp som gör att man kan flytta sensorn flera gånger utan att vidhäftningsförmågan försämras.

RKC ST-50 temperatur sensor

 

Några exempel på applikationer där ST-50 passar utmärkt att mäta temperatur: Elektronik, Kretskort, Glastillverkning, Elmotorer, Lager, applikationer i renrum mm mm

RKC ST-50 applikationer

 

ST-50 sensoren är en Typ K thermocouple element, JIS-1602 klass 2 och modellerna täcker ett temperaturområde på -34…+300°C. Temperatursensorn monteras i en snabbkoppling där det finns flera olika alternativ av anslutningar för att ansluta sensorn t.ex. till ett PLC, en Contoller, en Recorder eller en display.

RKC ST-50 anslutningar

 

Med en responstid på 0,03-0,08 sec får man en imponerande snabb avläsning som gör att man kan kontrollera temperaturinställningar i processer med stor noggrannhet.

Kontakta oss gärna för mer information om denna prisvärda och snabba sensor.

Ett enkelt filmklipp som visar hur snabbt sensorn reagerar på temperatur:

Filmklipp: Klicka här