Nyheter

Automation | 14 april 2023

2023-04-14: Miniatyrpump från Schwarzer Precision SP 270 EC i Negative Pressure Wound Therapy (NPWT)

Liten pump, komplexa krav: SP 270 EC i Negative Pressure Wound Therapy (NPWT)

SP270 pump Schwarzer Precision

NPWT / Negative Pressure Wound Therapy är en terapeutisk behandlingsmetod som använder en vakuumpump för att hjälpa sår att läka snabbare och mer effektivt. En dränering appliceras på det akuta eller kroniskt fuktiga såret och förseglas lufttätt med en självhäftande film.

Den anslutna vakuumpumpen skapar ett kontrollerat, lokaliserat undertryck och evakuerar sårsekretion genom dräneringen. Detta rengör såret, förbättrar blodcirkulationen och stimulerar tillväxten av nya blodkärl.

Eftersom vakuumanordningarna ofta är batteridrivna och bärs direkt på patienten måste pumparna som används uppfylla höga krav. Endast små precisionspumpar som är så lätta som möjligt kommer i fråga. För att bygga upp ett intermittent undertryck måste pumpen regleras exakt och tillförlitligt, och den måste dessutom ha minimal strömförbrukning. På grund av kroppsnära driften krävs samtidigt en pump som går med väldigt lite buller och vibrationer.

Vi på Teddington AB tillsammans med Schwarzer Precision är din kompetenta partner som följer dina medicintekniska projekt på lång sikt – från den första förfrågan till marknadslansering.

Schwarzer logo nyateddington Schwarzer EC

Se fler nyheter