Historia

Teddington startade sin verksamhet i början av 60-talet som ett agentur- och säljbolag för att tillhandahålla stålkompensatorer för rörsystem inom fjärrvärmesektorn.

I slutet av 60-talet utökade Teddington produktprogrammet med tryck- och temperaturvakter; främst avsedda för tyngre dieselmotorer, samt termostater, pressostater och manometrar för kylinstallationer.

Under 70-talet utvecklade Teddington sin egen specialkompensator under namnet MAXCOMP. Denna kompensator har yttre skyddsrör med inbyggd slaglängdsbegränsning för fjärrvärmesektorn. Vidare utökade vi vårt produktprogram med gummikompensatorer, expansionsslangar och metallslangar.

Under 80-talet utvidgade vi vårt program med vävkompensatorer för värmekraftverk samt teknisk värmeisolering för exempelvis avgasledningar på dieselmotorer.

Under 90-talet utökades vår verksamhet med svetsverktyg för bland annat skyddsgassvetsning, fixturer och fogberedning.

I början av 2000-talet utökade vi vår instrumentavdelning med PID-regulatorer, indikatorer, temperaturgivare samt processkrivare. 2004 breddades sortimentet ytterligare med Barksdale´s program av vakter och givare för tryck, temperatur, nivå och flöde samt ett bredare program av manometrar och termometrar. Inom rörutrustningsprogrammet förstärkte vi med fjäderhängare och rörstöd av hög kvalitet.

Under 2000-talet har vi även lanserat vårt eget märke av gummikompensatorer med lösflänsar alternativt unionskopplingar. Inom svetstillbehör har vi utvecklat ett eget handverktyg som underlättar rörfixering; TackClamp.

2004 grundades vårt systerföretag; Teddington Components, med fokus på små och miniatyrkomponenter riktade mot vätske- och gashantering i olika typer av instrument, apparater och maskiner.

2014 inledde vi ett fördjupat samarbete med en av världens ledande tillverkare av metallslang; Rattay GmbH. Vi kan nu även erbjuda flödesinstrument från tyska Mecon GmbH.

Vår företagspolicy är att förse den nordiska marknaden med tekniska produkter som håller en hög kvalitetsnivå samt erbjuda teknisk support och erforderlig service för dessa. För våra kunder skall Teddington vara en trygg och ekonomiskt stabil samarbetspartner där kvalitet och miljötänkande alltid finns med som naturliga delar.

Skogås, April, 2015

Richard Maier, VD