Vad är en syringe pump och när används den?

Pumpar

En syringe pump eller sprutpump används för att du ska kunna dosera till exempel läkemedel i små och exakta doser automatiskt. Syringe pumpar används både inom vården och i laboratoriemiljö. Större varianter för nutrition och liknande brukar kallas infusionspumpar.

 

Sprutpump – vår syringe pump i pennmodell

Den syringe pump vi säljer på Teddington är en mycket liten så kallad pennmodell som bara mäter 12 X 170 mm och som därför passar bra i mobila eller bärbara enheter, eller i rörliga delar som till exempel på en auto-sampler. Trots att den är så liten rymmer den en motor med reduktionsväxel och en sensor för att förhindra överdosering. Materialet är glas och stål med fogar av PTFE.

 

Mångsidig och lätt att anpassa

Sättet du använder en syringe pump på skiljer sig åt beroende på sammanhanget: Vid en studie i ett laboratorium gör du på annat sätt än med en patient. Och just eftersom du ska kunna använda sprutpumpen i många olika situationer och till olika saker gäller det att den är lätt att anpassa. Därför finns det flera olika ändbitar att välja på i vår modell: nål, luerlockfattning, slangar med diametern M6 eller ¼ 28, engångspip och så vidare.

 

Något för dig?

Om en syringe pump är det du behöver hjälper vi dig gärna att hitta rätt om du kontaktar oss. Annars kan du läsa om våra andra pumpar här.

 

Tillbaka

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss gärna om du har ytterligare funderingar.

Kontakt oss