Nyheter

Nyheter, Automation | 1 februari 2019

NYHET: Barksdale lanserar ny intelligent tryckgivare med HART-Protokoll

Barksdales nya BiT, Barksdale intelligent transmitter, finns i två utföranden: Serie 450 för generella industriapplikationer och Serie 450X med ATEX godkännande för explosiva miljöer.

BiT Serie 450 och 450X har elektroniken egenutvecklad av Barksdale med målet att erbjuda en givare med högsta stabilitet och livslängd, reducera driftstopp och underhåll samt minska kalibreringskostnader. Tryckområde från vakuum upp till 2000 bar, stort utbud av olika processanslutningar, hög accuracy upp till 0,1% FSO och tre olika output: 4…20mA med HART, 4…20mA och 1…5 VDC eller 0…10VDC.

Med BiT Serie 450 och 450X har Barksdale höjt ribban för noggrannhet och stabilitet ned sin nya ”thin-film sensing” teknologi. Med denna teknik förlänger man trycksenorns livslängd och intervallerna för service och underhåll, vilket spar pengar i längden för användarna.

Serie 450 är lämplig för generella industriapplikationer och tung industri där man vill ha en robust och kompakt tryckgivare med hög noggrannhet. Serie 450X möter Nordamerikanska och Europeiska standarder  för explosiva miljöer med flera godkännanden: cULus, ATEX, ICEEx. Det explosionssäkra huset är helsvetsat i rostfritt stål och uppfyller IP66 och IP67 samt NEMA4X.

Teknisk information: KLICKA HÄR

Barksdale BiT 450 series

Se fler nyheter