Nyheter

Nyheter, Automation | 16 oktober 2019

Små slangpumpar från Takasago för microfluidicsystem

Det kompakta utförandet på våra miniatyrperistaltiska pumpar kan bidra till att minska storleken på kunders system. Våra RP-pumpar är användbara för olika applikationer som medicinska instrument, labbinstrument, cellodlingsutrustning, bränsleceller, bärbara enheter etc.

RP-TX-serien är en mikroperistaltisk pump vars flödeshastighet är en av världens lägsta för en peristaltisk pump på marknaden (0,03 – 40 μl / min). Pumphuvudet är utbytbart och inkluderar slangar. Den är kompakt med dimensioner på bara 33 x 12 x 21,5 mm. Det finns även en enkel styrenhet till pumpen som är tillgänglig på begäran. (Säljs separat)

RP-Q-serien är en liten peristaltisk pump designad för pumpning av vätska. Den är så kompakt att den kan få plats på fingerspetsen. Flödeshastigheter på upp till 3,0 ml / min. DC-motordriven och låg strömförbrukning. Kan köras med batteri. Lätt utbytbart pumphuvud (QⅡ & QⅢ).

Takasago RP pump a

Snäll mot slangen = lång livslängd

Den lilla peristaltiska pumpen har ny typ av struktur som utnyttjar en enda excentrisk cirkelrörelse, som pressar slangen försiktigt och minimerar slitaget på slangen där vätskan passerar.

Takasago RP pump b

Micro peristaltic pump Takasago

Funktioner i våra peristaltiska pumpar

(1) Slanglängden kan göras mycket längre än på konventionella peristaltiska pumpar genom användningen av en enda excentrisk cirkelrörelse.

Takasago RP pump c

(2) Skador på organiska ämnen och levande materia kan minimeras genom dess skonsamma och milda rörelser.

(3) Det är hygieniskt säkrare eftersom vätska inte kommer i kontakt med något annat ämne än slangens insida.

(4) Pumpens enkla mekanism gör det möjligt att designa pumpar med mindre storlek än någonsin.

Mer information och datablad: HÄR

Se fler nyheter