Vad är en peristaltisk pump och när används den?

Pumpar

En peristaltisk pump – som ibland kort och gott kallas för slangpump – används när man inte vill att mediet ska komma i kontakt med själva pumpen. Mekanismen härmar biologiska funktioner som till exempel ett hjärtas eller ett matsmältningssystems rörelser och fungerar genom att pressa vätskan framåt genom att trycka på slangen. På så sätt kommer den aldrig i kontakt med något annat än slangens insida, och varken mediet eller pumpen riskerar att kontamineras.

 

Ett mångsidigt verktyg

Peristaltiska pumpar används ofta i vården och läkemedelsindustrin, men också i helt andra sammanhang, som till exempel för att pumpa upp grundvatten för testning. De är ofta små och smidiga och kan därför användas i svåra miljöer. Det är dessutom enkelt att snabbt byta användningsområde just därför att vätskan du vill pumpa har sin egen slang: Du kan göra om din peristaltiska pump från vatten- till blodpump utan att behöva sterilisera eller ställa om på något sätt.

 

Våra olika peristaltiska pumpar

Teddington säljer flera olika persistaltiska pumpar, som vår mycket kompakta peristaltiska miniatyrpump, den lite större från Thölen och flera olika slangpumpar för microfluidsystem från Takasago. Och här kan du läsa mer om alla våra pumpar.

 

Fick du svar på din fråga? Om inte kan du kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Tillbaka

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss gärna om du har ytterligare funderingar.

Kontakt oss